Silverstar Ballooning


Ruitercamp 213 3992 BZ Houten
06 51379222 Klik om te bellen

Over Silverstar Ballooning

Uw Piloot

Sebe was altijd al besmet met een luchtvaart virus. In de tijd dat hij in Amstelveen woonde ging de hele familie vaak tripjes naar Schiphol maken om te kijken naar de vliegtuigen en op Lelystad heeft Sebe vele uren gevlogen met een Ultra Light vliegtuigjes. Maar een Ballonfestival in Vaassen gaf de doorslag, daar raakte hij besmet met het ballonvirus en dat is niet meer overgegaan. Op een zaterdagavond in september 1999 stegen daar zo'n 25 luchtballonnen op en Sebe keek er naar en toen wist ie het, dat wilde hij ook. Op maandag ging hij bellen over de mogelijkheden en op dinsdagavond zat hij al op een theoriecursus voor het brevet. En dat terwijl hij nog niet eens met een luchtballon in de lucht was geweest. De eerste ballonvaart was pas het volgende jaar in Juni, samen met Ben Casteel vanuit Vaassen. Dat was een gedenkwaardige ballonvaart, het was bloedheet die avond en de ballon ging met meer dan 50 km. over Oene heen zonder een boete te krijgen. Uiteindelijk heeft Benny de ballon toen keurig geland in Dalfsen.

In dat jaar is Sebe ook begonnen als crewlid bij een ballonteam en vrij snel daarna is hij ook begonnen met de eerste praktijklessen voor het brevet. Later werd dat aangevuld met de nodige lessen in Italië, op de Ballonvaartschool van John Aimo in Mondovi en tot slot nog diverse praktijklessen van Erik Bosman uit Den Bosch. In 2002 heeft Sebe zijn brevet gehaald en werd hij een door de KNVVL erkend piloot. Later kwam daar de bevoegdheid bij van instructeur ballonvaren.

In 2003 is de eerste luchtballon aangeschaft met het doel om ook anderen te laten genieten van de geweldige ervaring dat een ballonvaart is. Toen is ook de naam Silverstar Ballooning ontstaan. Voor Sebe is het een passie geworden, elke vaart weer een nieuwe belevenis, telkens weer een reis naar een onbekende bestemming. Intussen heeft Sebe al in veel landen gevaren, naast Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Italië, Polen, ook in Taiwan, Lapland, India, Saoedi-Arabië, Spitsbergen, etc. In 2011 zijn de ballonnen verkocht en sinds die tijd vaart Sebe als freelance piloot, vooral in Denemarken en Zweden. Begin 2016 waren Sebe en zijn partner in Lapland voor een week ballonvaren in uiterst winterse omstandigheden en begin 2017 waren ze samen met het Deense team een week in Dobiacco voor prachtige vaarten over de Dolomieten. Eind 2017 voor 2 maanden in India, ook aan het ballonvaren onder andere in GOA, Manipur en Thamil Nadu Country. Maar het mooiste avontuur was toch op Spitsbergen waar Sebe in april 2018 zo'n drie weken heeft gevaren in uiterst barre en ook gevaarlijke omstandigheden (Kijk maar eens op de Facebook pagina van Silverstar Ballooning voor meer foto's).

Een Ballonvaart vormt een statige, prachtige en plezierige manier om van A naar Waar-de-wind-je-maar-heen-waait te komen

Foto's

Uw Piloot op Spitsbergen

Silverstar Ballooning in het kort

Ballongrootte

1 tot 5 personen
15 personen of meer
5 tot 15 personen

Avondvaarten

Ja

Certificeringen

Instructeur Ballonpiloot

Onze locatie

Silverstar Ballooning


Ruitercamp 213 3992 BZ Houten
06 51379222 Klik om te bellen