Grootste luchtballon ter wereld maakt eerste vlucht met record aantal passagiers

Maandagavond 13 juli maakte de grootste luchtballon ter wereld zijn eerste vaart boven Brabant. De ballon had 30 passagiers en twee piloten aan boord in een mand van ruim 6,50 meter lang. Het was de eerste keer dat een dergelijke ballon met zoveel passagiers op het vasteland van Europa de lucht in ging. In Goirle waren enkele honderden toeschouwers ooggetuige van het spektakel.

Over de ballon

De grootste luchtballon ter wereld is eigendom van GreetZZ Ballonvaarten uit Goirle en kan maximaal 32 personen en een piloot of 5089 kilo vervoeren. De inhoud van de ballon is 17.000 kubieke meter, wat overeenkomt met ongeveer 42 huizen. De ballon is geproduceerd door een van de grootste ballonproducenten ter wereld, Cameron Balloons uit Bristol. Het design- en productietraject van de ballon, dat gepaard ging met een investering van 250.000 euro, duurde bijna een jaar.

Landelijke inzet

Vanaf heden gaat de grootste ballon ter wereld zo’n 100 keer per jaar door het gehele land opstijgen. GreetZZ Ballonvaarten heeft 44 opstijglocaties door het gehele land waar de ballon kan worden ingezet. Informatie over vertreklocaties van de ballon is te vinden op onze website. Naast deze ballon heeft GreetZZ nog 7 andere ballonnen, waarvan er 3 maandagavond de lucht in gingen om de première van de nieuwe aanwinst feestelijk te ondersteunen.

Over GreetZZ Ballonvaarten

GreetZZ Ballonvaarten is ballonvaartmarktleider in de Benelux en heeft een eigen vloot van 8 ballonnen die jaarlijks meer dan 10.000 passagiers vervoeren. Naast meer dan 40 vaste opstijglocaties in de Benelux, biedt GreetZZ ook de mogelijkheid om vanuit een zelfgekozen locatie te vertrekken of te varen met groepen tot 600 personen. Tickets zijn daarnaast eenvoudig via de website te boeken. GreetZZ heeft vestigingen in Goirle, Enschede en Joure.

Op September 21, 2009