Artikel afbeelding

Speciale ballonvaarten

Het vliegen in een luchtballon is een prachtige belevenis, je krijgt een geweldig uitzicht terwijl je rustig door de lucht vaart. Naast normale ballonvaarten bieden veel ballonvaarders ook speciale ballonvaarten. In dit artikel gaan we kijken naar een paar speciale ballonvaarten en zal wat meer informatie worden gegeven over de ballonvaarten.

Ballonvaren in de ochtend

In Nederland worden de meeste ballonvaarten in de avond gepland, dit is aardig uniek. In Zuidelijker gelegen landen is het alleen mogelijk om te ballonvaren in de ochtend. Dit komt door de thermische omstandigheden. Het mooie van ’s ochtends ballonvaren is de rust. In de ochtend zijn er nog weinig mensen en verkeer op straat waardoor je rustig kunt genieten van de ballonvaart en van het uitzicht. Daarnaast kun je tijdens een ballonvaart in de ochtend genieten van de zonsopgang, vanaf boven in de lucht is dit een adembenemend uitzicht. Als je houdt van goed uitzicht en rust, dan is een ochtend ballonvaart zeker wat voor jou.

Parachutespringen

Als je wat uitdagender wilt kun je ook parachutespringen vanuit een luchtballon. Eerst reis je met de luchtballon tot de vereiste hoogte en wanneer deze hoogte is bereikt spring je samen met een instructeur uit de luchtballon. Het mooie van parachutespringen uit een luchtballon is dat je van tevoren kan ervaren hoe hoog je nou eigenlijk bent. Na het springen opent de instructeur de parachute en zweef je langzaam richting de aarde, tijdens het zweven kun je blijven genieten van de omgeving en van een fantastisch uitzicht. Mocht je van een uitdaging houden en niet bang zijn voor hoogtes, dan is parachutespringen uit een luchtballon iets voor jou.

Winterballonvaarten

Je zult het waarschijnlijk al uit de het kopje kunnen halen, een winterballonvaart is in principe een normale ballonvaart die zich plaatsvindt in de winter. Het speciale aan deze soort ballonvaart is dat je een totaal ander uitzicht krijgt van de omgeving. Als je geluk hebt, dan ligt er sneeuw tijdens je ballonvaart en vlieg je over een totaal wit landschap. Bij deze ballonvaart geldt hetzelfde als bij de ochtendballonvaart, als je van een goed uitzicht houdt dan is deze ballonvaart zeker wat voor jou.

Mocht je meer informatie willen over welke soorten ballonvaarten er nog meer zijn of weet je al welke ballonvaart je wilt nemen? Kijk eens bij onze ballonvaarders.

Op August 7, 2018